شبیه‌سازی مناسک حج در آلمان برای یک بیمار سرطانی

یک نوجوان آلمانی که به بیماری پیشرفته سرطان مبتلا شده و در بیمارستان بستری است، آرزو دارد که به سفر حج برود. این در حالی است که شرایط سخت بیماری، اجازه سفر را به او نمی‌دهد. در این شرایط، ابتکار مسیحی- اسلامی در ایالت نوردراین-وستفالن آلمان تلاش کرده است تا با شبیه‌سازی مناسک حج، این پسر نوجوان را به آرزویش برساند. سایت اسلامیک، گزارشی درباره اقدام جالب ابتکار مسیحی-اسلامی تهیه کرده است که در ادامه ترجمه بخش‌هایی از آن را می‌خوانید:

یک نوجوان آلمانی که به بیماری پیشرفته سرطان مبتلا شده و در بیمارستان بستری است، آرزو دارد که به سفر حج برود. این در حالی است که شرایط سخت بیماری، اجازه سفر را به او نمی‌دهد. در این شرایط، ابتکار مسیحی- اسلامی در ایالت نوردراین-وستفالن آلمان تلاش کرده است تا با شبیه‌سازی مناسک حج، این پسر نوجوان را به آرزویش برساند. سایت اسلامیک، گزارشی درباره اقدام جالب ابتکار مسیحی-اسلامی تهیه کرده است که در ادامه ترجمه بخش‌هایی از آن را می‌خوانید:

ابتکار مسیحی-اسلامی در ایالت نوردراین-وستفالن آلمان، امام جوانی را برای کمک به نوجوان بیمار فرستاده است. او در یک بعدازظهر تابستانی به دیدار پسر رفته است و با چند شوخی معمولی می‌خواهد با او ارتباط برقرار کند. فضا برخلاف آنچه مسئولان ابتکار مسیحی-اسلامی می‌پنداشتند، راحت‌تر پیش می‌رود. امام جوان در ابتدا، عکس‌های سفرهای گذشته خود به مکه را به پسر نوجوان نشان می‌دهد. او می‌خواهد با احتیاط به پسر نزدیک شود. این در حالی است که بسیاری از حاضران عصبانی هستند. آن‌ها انتظار داشتند که امامی باتجربه‌تر برای شبیه‌سازی مناسک حج فرستاده شود. البته امام جوان، اطلاعات بسیار خوبی درباره مناسک حج دارد. همچنین یک پرستار میانسال نیز، امام و بیمار نوجوان را همراهی می‌کند. حج واجب از مهم‌ترین فروع دین اسلام است. مسلمانان با داشتن شرایطی مکلفند در دهه اول ماه ذی‌الحجه به مسجد الحرام در شهر مکه در عربستان سعودی بروند و مجموعه‌ای از اعمال نیایشی را به‌جا آورند. در میان زائران، افراد مسن و نیازمند به مراقبت نیز دیده می‌شوند که ممکن است نیاز به پرستار و حامی داشته باشند. بنابراین حضور پرستار در کنار پسر نوجوان نیز عجیب نیست.

همه در پیشگاه خداوند برابرند

قبل از شروع سفر نمادین به مکه، همه شرکت‌کنندگان با هم غذا می‌خورند و مادر پسر نوجوان نیز وسایل مورد نیاز او را آماده می‌کند. ناگهان بر تلویزیون بزرگ بیمارستان، تصاویری زنده از مکه و مدینه نقش می‌بندد. این سورپرایزی برای پسر نوجوان است. تصاویر تلویزیونی نشان می‌دهد که دمای هوای عربستان ۵۰ درجه سانتی‌گراد است. هر چند تصاویر در برخی مواقع قطع می‌شود، اما دست‌اندرکاران تمام تلاش خود را می‌کنند تا تصاویر کامل پخش شوند.

امام دعاهایی را به زبان عربی می‌خواند که هیچ یک از حاضران آن را متوجه نمی‌شوند. همچنین دعاها به زبان‌های ترکی و انگلیسی نیز گفته می‌شود. همه می‌دانند که امکان تامین مالی و فراهم کردن شرایط سفر این نوجوان به حج وجود ندارد. بنابراین آن‌ها تلاش می‌کنند تا مناسک حج را به صورت نمادین، اجرا کنند.

امام جوان با خود، لباس سفید احرام را آورده است و به پسر کمک می‌کند تا آن را بپوشد. او درباره دلایل انتخاب این لباس برای همه زائران خانه خدا می‌گوید:«همه در پیشگاه خدا یکسانند و این لباس، نماد اتحاد است. سپس با پسر نوجوان وارد باغی می‌شود که در آن، ماکت کعبه وجود دارد.

امام، پسر نوجوان و مادرش، هفت‌بار شروع به طواف کعبه می‌کنند. بعد از آن هم، امام نماز طواف را به زبان عربی برای پسر جوان می‌خواند و او هم تکرار می‌کند. در گوشه‌ دیگری نیز ماکت حجرالاسود قرار دارد. “حجرالاسود “، سنگ مقدس نصب شده در رکن شرقی کعبه است که نقطه آغاز و پایان طواف به شمار می‌رود.  بنابراین هر دوری از طواف از حجرالاسود آغاز می‌شود و با رسیدن به آن پایان می‌یابد. هر بار که طواف تمام می‌شود، حاضران با نگرانی پسر نوجوان را نگاه می‌کنند. رنگش پریده و پایش ورم کرده است. با این حال، او با لبخندی بزرگ و درخشان به طواف ادامه میدهد.  

پس از طواف خانه خدا، نوبت به مراسم “سعی“ می‌رسد. سعی، عبارت است از هفت دور پیمودن مسافت میان دو کوه صفا و مروه که بعد از طواف کعبه و نماز طواف صورت می‌گیرد. این مراسم نیز به شکل نمادین اجرا می‌شود. شهروندانی که از شهرهای مختلف ایالت نوردراین-وستفالن مانند هاگن، کلن و آخن جمع شده‌اند، بسیار هیجان‌زده هستند. آن‌ها از مسئولان ابتکار مسیحی- اسلامی به خاطر برآورده کردن آرزوهای پسرنوجوان تشکر می‌کنند. در پایان مراسم نیز، جعبه کوچکی با تسبیح، پارچه‌ای از کعبه و قاب عکس دیجیتالی از تصاویر حج نمادین به پسر کوچک اهدا می‌شود. پسر از شادی گریه می‌کند و به همه می‌گوید که بهترین روز عمرش را تجربه کرده است.

برگزارش چنین مراسمی اگرچه نمی‌تواند جایگزین کاملی برای حج باشد، اما برای بیماری که امکان ترک تخت بیمارستان را ندارد، گزینه خوبی است و حتی می‌تواند راهی برای نشان‌دادن مراسم حج عمره به غیرمسلمانان باشد.

لینک گزارش:

https://www.islamiq.de/2022/07/16/der-letzte-wunsch-die-kaaba-in-mekka-sehen/

منبع: سایت اسلامیک

کد خبر 13151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 3 =